iksor

Get access to our latest news by signing up for our newsletter.

Bal ve Kanser: Kısa Tarihsel ve Bilimsel Değerlendirme

Bal ve Kanser: Kısa Tarihsel ve Bilimsel Değerlendirme

1) Antik dünyada bal ve “kanser benzeri” hastalıklar Bal, antik uygarlıklarda hem besin hem de ilaç sayılmış; özellikle yaralar, iltihaplar ve cilt lezyonları için başlıca şifa maddelerinden biri ...

Gerçek Balın İzinde: Tunceli’den Sofranıza Hakiki Karakovan Balı

Gerçek Balın İzinde: Tunceli’den Sofranıza Hakiki Karakovan Balı

Hakiki karakovan balı, yalnızca tatla değil, kaynağı ve üretim biçimiyle kendini belli eder. Munzur’un florasında beslenen arıların ürettiği Tunceli karakovan balı, katkısız ve izlenebilir bir yapı...

Karakovan Balında “Mum Erir” Mi? Gerçek Nedir?

Karakovan Balında “Mum Erir” Mi? Gerçek Nedir?

Gerçek karakovan balının ağızda tamamen eridiği düşüncesi yaygın bir yanılgıdır. Çünkü karakovan balının özü olan balmumu vücut ısısında erimez, yalnızca yumuşar. Ağızda kalan sakız benzeri doku, b...

Bal Şekerli mi? Bal Donar mı?

Is Honey Sweetened? Does Honey Freeze?

You open the jar lid... You see, the honey is frozen, with white crystals inside... The first question: "Is this honey fake? Has it gone bad? Did they add sugar?" However, pure honey produced in...

Newsletter

Write something about what your customers will receive by subscribing to your newsletter.

Temiz Bal Hayal Mi?

Is Clean Honey a Dream?

The cool waters of Munzur, the scent of mountain thymes, bees bustling in the shade of the mountains… In Tunceli, honey is not just a food, it is the golden drop of a healing tradition that has ...

Sahi, iksor’u neden kurduk?

Really, why did we establish iksor?

Sometimes we find a forgotten story in a jar. That's precisely why iksor was born: We believed that honey extracted from the mountains of Tunceli is not just a sweet delicacy, but a gatewa...